Viltskav med kokt potatis
Kategori: Recept
Kvällens middag, för 2 pers
Viltskav med kokt potatis
Inköpslista:
- 1 pkt viltskav
- Potatis
Saker som kanske finns hemma:
- Mjölk och grädde
- Smör
- Enbär, lagerblad, salt, svartpeppar
- Koka potatis
- Bryn viltskaven i stekpanna med smör. Tillsätt några enbär, 2 lagerblad, salt och svartpeppar.
- Koka samtidigt upp en brunsås. Om den ej görs från grunden, utan av pulver, så tillsätt lite smör och ev en skvätt grädde för att få den lite krämigare.
- Häll såsen i stekpanna och låt småputtra tillsammans med skaven, smaka av och tillsätt ev mer kryddor
Servera med en skiva Lingongrova och vinbärsgele alt. lingonsylt
Rekommenderad dryck till är lättöl alt. ett glas mjölk
Smaklig måltid!
Färdiglagat
Serveringsförslag