After Eight Cheesecake
Kategori: Recept
Ingredienser:
- 125 g. digestivekex
- 50 g smält smör
Fyllning:
- 200 g After Eight
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (24 cm i diameter)
- Ta undan några After Eight till dekoration, smällt resten i vattenbad
- Smula ner philadelphiaosten i en bunke, vispa hastigt ner den smälta mintchokladen
- Vispa grädden löst och skeda försiktigt ner den i chokladblandningen, lite åt gången
- Bred blandningen över kexbotten och ställ kallt i 3 timmar att stelna, eller frys in den
Färdig att servera
Servera med melbasås eller lättvispad grädde
Recept på melbasås:
-
Ta önskad mängd av frysta hallon, låt dem halvtina i rumstemp
-
Kör dem i mixer, eller mosa i en skål med hjälp av en gaffel
-
Sila de mixade hallonen ner i en bunke, detta för att få bort kärnor
-
Sikta ner florsocker i hallonen, lite åt gången
-
Smaka av tills du får önskad sötma