Mät upp socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda samman med en slickepott
Tillsätt det smälta margarinet och det kokande vattnet. Rör ihop snabbt med slickepott för att få bort ev. klumpar
Vänd försiktigt ner de uppvispade äggen och citrondropparna i smeten, se till att allt blandas
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugn på 175 grader ca. 20-30 min.
Den är klar när den är gyllenbrun, har släppt från kanterna och ingen smet fastnar på stickan när du gör stickprovet
Går även utmärkt att göra en tigerkaka av receptet. Dela då smeten i två, skippa citrondropparna och istället sikta ner kakao. Häll i sockerkakssmeten först i formen, sen kakaosmeten ovanpå. Använd gaffel för att göra mönster.
Bryn viltskaven i stekpanna med smör. Tillsätt några enbär, 2 lagerblad, salt och svartpeppar.
Koka samtidigt upp en brunsås. Om den ej görs från grunden, utan av pulver, så tillsätt lite smör och ev en skvätt grädde för att få den lite krämigare.
Häll såsen i stekpanna och låt småputtra tillsammans med skaven, smaka av och tillsätt ev mer kryddor
Servera med en skiva Lingongrova och vinbärsgele alt. lingonsylt
Rekommenderad dryck till är lättöl alt. ett glas mjölk