Stekt strömming
Kategori: Recept
Stekt strömming med mos
Tvätta strömmingsfiléerna och klipp bort ev. fenor
Låt dem rinna av väl påen bit hushållspapper
Lägg sedan filéerna i senapsmarinad
Marinad:
2 ägg
2 dl mjölk
3 msk mild senap
3 msk stark senap
Vispa upp äggen lätt, tillsätt mjölken
Rör sedan ner senapen, krydda ev med lite salt och svartpeppar
Lägg i filéerna och låt dem dra i ca. 1 timme
Under tiden filéerna ligger och drar, så gör iordning moset
Koka potatis och stampa, tillsätt en klick smör, salt och svartpeppar
(Eller ta det den simpla vägen, kör på pulvermos!)
Gör en 50/50 blandning av mjöl och ströbröd
Vänd stömmingen så de blir välpanerade
Lägg strömmingen i upphettad stekpanna med smör
Stek 2-3 min på varje sida, tills de är gyllenbrun
Servera med skirat smör och inlagd gurka
Smaklig måltid!!